DFS Opheusden - Bennekom
Volledig scherm
DFS Opheusden - Bennekom © Sven Menschel

Bennekom is DFS te slim af

OPHEUSDEN - Bennekom heeft op de eerste speeldag van de competitie een flinke tik uitgedeeld. Het uit de hoofdklasse gedegradeerde DFS Opheusden werd in de slotfase verslagen: 1-2. De thuisploeg voetbalde in de openingsfase makkelijker dan het zoekende Bennekom. Het kreeg via Cedric Baljeck en Noe Bokila ook kansen. Maar in de meeste gevallen was doelman Christiaan de Haan, die ondanks een rugblessure toch speelde, de redder in nood. 

Bennekom toonde zich slagvaardig door uit één van de weinige gevaarlijke momenten toe te slaan. Jeffrey Rutgers testte na een half uur doelman Jordy van der Kracht. De sluitpost had de bal niet klemvast. Jelmer Goedhart reageerde kordaat door de losgelaten bal in het doel te tikken. Vlak voor rust kreeg DFS een strafschop. Maar Bokila joeg de bal over het doel. Het zat Bennekom in die fase niet tegen. Ook niet na de rust. 

Weliswaar krulde Baljeck vlak na rust op fraaie wijze de 1-1 binnen, maar de ploeg van trainer Arno Arts ging slordig om met de kansen. In een open slotfase gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Baljeck had de 2-1 o zijn schoen. Tjalling Kamerman verrichte een heldendaad door de bal van de lijn te glijden. Onder impulsen van de invallers Tolunay Durmus en Mex Bakker ging Bennekom er toch met de winst vandoor. Het doelpunt was een kopie van de 0-1. Van der Kracht kreeg een schot van Durmus niet onder controle. Bakker tikte binnen en bezorgde zijn ploeg een late zege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal