Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen GVV en SCR. © Foto Raphael Drent

Bonuspunt SCR in Betuwse derby met GVV

RIJSWIJK - De Betuwse derby in de vierde klasse E Zuid 1 tussen SCR en GVV kreeg geen winnaar. Het werd 2-2. Daarmee was SCR achteraf nog het beste bediend. Want de gelijkmaker viel in de laatste minuut van de lange blessuretijd en was bovendien een ongelukkig eigen doelpunt van GVV-aanvoerder én beste man Danny Hak.

Het was een pakkende derby, waar echter maar bar weinig publiek op afkwam. Dat zag voor de thee twee hoogtepunten. Het eerste wel heel erg letterlijk. In de dertiende (!) minuut kreeg Thierry van Mourik de bal ongelukkig tegen de arm en SCR een strafschop. Ronald van Mourik, met nummer dertien, die sinds de B1 (op één na), alle strafschoppen benutte, stuurde de bal nu richting de veerstoep. Eén van de wisselspelers ging het projectiel halen en bleef wel heel lang weg.

Tien minuten later deelde rechtsback Ronald Vroegh een presentje uit. Hoewel doelman Koen Duyx coachte dat hij moest ruimen, zocht hij toch voor een voetballende oplossing en leverde de bal prompt in bij Jeroen Veldhuizen. ,,Die kreeg ik keurig aangespeeld”, keek Veldhuizen terug. ,,Charles (van Oort, WV) riep al ‘tikkie, tikkie’, maar ik legde breed af.” Daar kwam Milan de Vor van uit het middenveld aangesneld. ,,Het was nog een moeilijke hoek, maar ik besloot toch op doel te schieten. Dat was een goede beslissing. Mijn eerste doelpunt van dit seizoen.”

GVV kantelde de wedstrijd. Tien minuten na rust lepelde Hak de bal van 22 meter over doelman Wesley Broekhuizen: 1-1. Ruim een kwartier later kreeg spits Wilfred Mulder na een doorgeschoten bal op rechts ineens een vrij veld en schoot koelbloedig raak: 1-2. Daarmee leek de vierde nederlaag voor SCR aanstaande. Doelman Duyx bleef met verve overeind. GVV kraakte, maar hield stand. Totdat Hak een voorzet van rechts van invaller Tim Schipper niet op de hak, maar op de punt van de schoen kreeg. Het speeltuig verdween in de touwen: 2-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal