Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Buren en NLC'03. © William Hoogteyling

Buren maakt karwei niet af

BUREN - Buren, nu nummer laatst in de vierde klasse E Zuid 1, verzuimde ondanks een puike start tegen NLC’03 het karwei af te maken. De thuisclub stond binnen een kwartier op 2-0, drukte niet door en verspeelde die voorsprong: 2-4.

In de eerste twintig minuten had Buren het initiatief. Dat vond ook trainer Hans van Gameren: ,,We kregen daarna twee prima kansen op de 3-0 en de 4-0, maar die benutten we dan niet. En dan zie je toch de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Daar liep trouwens een hele sterke nummer acht (Wouter Bijl, WV). Maar Buren heeft er alles aan gedaan en heel hard gewerkt.”

NLC’03 speelde het eerste kwartier voor een verlate sinterklaas, want de achterhoede was bepaald niet bij de les. In de zesde minuut kreeg Max Stap de bal zo maar in de voeten geschoven. De middenvelder stond een meter van de zijlijn en verstuurde een voorzet die door de wind over doelman Thomas Fransen in het lege doel werd geblazen.

Na geharrewar in de verdediging leek er even later een hoekschop te komen. Bodhi Tip geloofde er nog in en trok de bal met een omhaal weer voor de pot. Kevin Vogelzang kopte de 2-0 binnen.

De beide hoofdrolspelers bij dat tweede doelpunt hadden Buren in veilige haven kunnen brengen. Daarna had NLC’03 het commando en moest doelman Aron van Mourik een aantal keren handelend optreden. De doelman zat na een half uur mis bij de 2-1. ,,Die had ik moeten hebben. Ik wilde stompen, maar kreeg de bal in mijn gezicht en ik was hem kwijt.” De overal rondzwervende Wouter Bijl, vond het lege doel.

Nadat Buren aan een strafschop ontsnapte toen een aanvaller was weggeduwd, liet NLC’er Jasper Klerx voor een leeg doel de bal onder de voet door glippen. Het was uitstel van executie voor Buren, want na de eerstvolgende aanval zorgde Pieter van de Meerakker met een schot in de hoek voor de 2-2 ruststand.

In de pauze wilde arbiter Pieter van der Zwan de wedstrijd eigenlijk staken na commentaar langs de lijn van Burense supporters. Aanvoerder Senaid Jukic haalde de leidsman over om door te gaan.

Buren kreeg daarna geen kans meer. NLC’03 was de baas. Maar het duurde nog tot achttien minuten voor tijd voordat het overwicht op het scorebord tot uitdrukking kwam. Klerx ontsnapte aan zijn bewaking en omzeilde de doelman: 2-3. Op slag van tijd zorgde de snelle invaller Bart van den Hurk met een laag schot voor 2-4.

Door de zevende nederlaag op rij neemt Buren de laatste plaats over van MEC’07.

Amateurvoetbal