Volledig scherm
DFS, hier in actie tijdens de voorbereiding, speelt zaterdag in Rotterdam tegen Xerxes/DZB © Raphael Drent

Corné Davelaar wil met DFS meedoen om de prijzen

OPHEUSDEN - De hoofdklasse B is grotendeels onbekend terrein voor DFS. De ploeg speelde vorig seizoen in de hoofdklasse A. Verdediger Corné Davelaar ziet zijn ploeg meedoen voor de prijzen.

DFS trapt zaterdag op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam af tegen XerxesDZB, een onbekende tegenstander die dankzij een derde plaats in de eerste klasse via de nacompetitie is gepromoveerd naar de hoofdklasse.

DFS moet na het succes in de beker – tweededivisionist Barendrecht werd met 2-1 geklopt – het goede gevoel zien vast te houden met een positief resultaat.

Vaste waarde

Davelaar, een vaste waarde op rechts in de verdediging, heeft er zin in. Twee weken geleden raakte hij halverwege de eerste helft geblesseerd aan de knie.

,,Vorige week heb ik niet getraind. Ik voel het nog wel. Tegen XerxesDZB kom ik sowieso niet in actie. Ik heb de bruiloft van mijn neef. Met de trainer had ik afgesproken dat ik het vrijgezellenfeest twee weken geleden aan mij voorbij zou laten gaan. De beker was belangrijker. Raak ik tegen Barendrecht geblesseerd!”

In de breedte

Het is een sterke competitie. ,,Het kampioenschap is waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar ik verwacht wel dat we een periodetitel pakken of overnemen”, denkt Davelaar. ,,We willen er een mooi seizoen van maken. De selectie is er, vergeleken met vorig jaar, vooral in de breedte op vooruit gegaan. Alleen hebben we moeite met scoren. Tactisch en technisch kunnen we het wel aan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal