Volledig scherm
Bij de derby's tussen SCR en GVV lopen de emoties nog wel een hoog op. © William Hoogteyling

Derby tussen SCR en GVV levert altijd vuurwerk op

RIJSWIJK - SCR speelt zondag in de vierde klasse  tegen GVV uit Geldermalsen op het programma. Voor beide ploegen staat er nu al veel op het spel. 

GVV wil aansluiten bij de kopgroep, SCR weg van de staart van de ranglijst.

De competitiestart van GVV was matig. De vierdeklasser heeft van de vier wedstrijden er twee gewonnen en staat met zes punten in de subtop. Zondag werd wel Teisterbanders met 4-0 duidelijk geklopt.

,,Het was voor ons een nuttige overwinning”, keek trainer Nicki Beekwilder terug. ,,We hadden twee wedstrijden achter elkaar verloren, van Maliskamp en Alem. Ook tegen Teisterbanders verzuimden we de wedstrijd al vroeg te beslissen. Gelukkig scoorden we na de hervatting nog drie keer.”

SCR heeft pas een keer gewonnen en drie keer verloren: doelcijfers 2-12. De ploeg van speler/trainer Roderik Kieft kreeg bij Herpinia een afstraffing: 6-0.

Blessures

,,Het was niet goed in Herpen”, stelt Kieft. ,,Tot nu toe valt het tegen. Dat heeft te maken met mindere conditionele fitheid door vakanties en blessures. Allemaal hebben ze wel wat. Zelf was ik ook nog niet honderd procent. Het wordt tijd dat we weer eens winnen. We zijn compleet.”

Vorig seizoen leed GVV in Rijswijk zijn eerste nederlaag. Op de laatste competitiedag hield GVV SCR met 1-1 uit de nacompetitie.

,,Dat zullen ze ons toch niet meer nadragen”, denkt Beekwilder. ,,Maar het wordt vast en zeker een derby op het scherpst van de snede. Wij missen Eric Tap door zijn werk. Calis Cornelissen heeft zijn schorsing uitgezeten. Wij willen graag omhoog blijven kijken.”

Amateurvoetbal