Volledig scherm
© William Hoogteyling

DFS heeft eerste zege binnen

OPHEUSDEN - Het hernieuwde optreden van DFS in de hoofdklasse A zaterdag is een succes geworden. De thuisclub pakte tegen Zwaluwen uit Vlaardingen met 3-2 de eerste zege van het seizoen. Op grond van het eerste uur zeker verdiend, maar na de 3-1 tussenstand kwam de ploeg van train Scott Calderwood danig onder druk te staan.

In de derde minuut keek DFS tegen een 0-1 achterstand aan. Na een korte corner kwam de bal in het strafschopgebied en verdween via verdediger Laurens Rijnbeek achter doelman Peter Veeneman.

DFS draaide daarna het gas helemaal open. Roy de Ruiter lepelde de bal over doelman Marvin van Tienen, maar ook voorlangs en Melvin van Osenbruggen trof de vuisten van de keeper. Na een aanval over een aantal schijven kopte Rutger Worm de bal vanaf rechts weer voor, won Luciën Dors het duel voor het doel en kreeg Mike Louwaars alle gelegenheid om uit te halen: 1-1.

Dors kreeg daarna een vrij veld, maar drukte te gehaast af. Worm kreeg de bal op rechts en legde af op Dors, die de doelman op zijn weg vond. Kort na rust stond Sebastiaan Kolff aan het einde van een vloeiende aanval (2-1) en binnen zes minuten vond Dors nu wel het net: 3-1. Zwaluwen zette aan. DFS moest terug en verdediger Mario Nijgh kopte na een goed uur de 3-2 binnen. De druk werd groot, maar DFS hield met veel inzet stand.

Amateurvoetbal