Volledig scherm
DFS-speler Furkan Alakmak (10) vorige week in actie tegen CSV. Archieffoto: Wout van Zoeren © Wout van Zoeren

DFS kruipt door oog van de naald

APELDOORN AGOVV bleek dinsdagavond een lastige horde voor DFS in het districtsbekertoernooi. Na een 4-4 gelijkspel won de Opheusdense eersteklasser de strafschoppenserie met 4-5.

De nummer negen van de derde klasse nam verrassend al binnen 10 minuten een 1-0 voorsprong door Maikel van Eijk die de uitkomende doelman Ted Verberne kansloos liet. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur want Noë Bokila maakte nog geen vijf minuten later gelijk: 1-1. Na een fraaie vrije trap van Marco Bosz was het 2-1 bij rust.

Met Cedric Badjeck voor Furkan Alakmak en even later Maikel den Heijer voor Zefanho Kiriwenno probeerde DFS in de tweede helft de bakens te verzetten. Maar dankzij een snelle uitbraak vergrootte AGOVV door Moreno Schoenmakers de voorsprong tot 3-1. Toen Marco Hopman er zelfs 4-1 van maakte, leek een bekerstunt nabij.

Maar zoals wel vaker dit seizoen sloeg DFS in de slotfase toe. Nadat Badjeck drie minuten na de 4-1 de marge verkleinde tot 4-2, geloofde DFS er weer in. Aanvoerder Lorenzo Davids tekende in de 84ste minuut voor de 4-3 en in blessuretijd maakte Arjan Goorman gelijk: 4-4.

In de strafschoppenserie miste Niels van Geerenstein de eerste strafschop van AGOVV. Badjeck, Den Heijer, Remy Raterink, invaller Jesse Edge en Davids maakten daarna geen fout. 

Amateurvoetbal