Volledig scherm
Archiefbeeld: DFS - Xerxes DZB © William Hoogteyling

DFS leeft nog dankzij verlies concurrent Xerxes

SPIJKENISSE/OPHEUSDEN – Zaterdaghoofdklasser DFS verloor geflatteerd met 5-1 bij Spijkenisse, maar leeft nog dankzij de 2-0 overwinning van Xerxes DZB op concurrent Nootdorp.

Bij rust leek het al gespeeld: 3-0. ,,Binnen vijf minuten was het buitenspel, maar toch 1-0”, keek trainer Joop Gall terug. ,,Vervolgens leverden wij bij de 2-0 en 3-0 zo maar de bal in bij de thuisclub. DFS was heel slordig bij balbezit. Toch kregen wij ook enkele kansen. Maar scoren bleek een probleem. Remy Raterink trof de onderkant van de lat.”

Na rust schoot Corné Davelaar van afstand de bal schitterend in het kruis: 3-1. ,,DFS was nu de betere ploeg en drukte op de 3-2. Alex Scheffer ging alleen door en werd neergelegd. Dat had rood en een strafschop moeten zijn. Dan speel je tegen tien man en is alles nog mogelijk. Maar we deden ons zelf de das om. De 4-1 was een kopie van de tweede en derde treffer.”

De krachten waren verbruikt en Spijkenisse maakte er nog 5-1 van.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal