Volledig scherm
Trainer Joop Gall (links) bekijkt van een afstandje hoe iemand van Capelle een gele kaart krijgt. © foto: Carla Vos

DFS onderuit bij concurrent Capelle

CAPELLE - Voor DFS is directe handhaving ver weg. Op bezoek bij Capelle had het daarvoor zeker moet winnen, maar het enige doelpunt van de wedstrijd viel voor DFS aan de verkeerde kant. Het gat naar een veilig plek bedraagt elf punten. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

DFS begon matig aan de ontmoeting met de nummer dertien van de ranglijst. Maar dankzij een uitblinkende doelman Peter Veeneman bleef het 0-0. Na de matige openingsfase kwam DFS beter in het spel, maar echte kansen waren er niet voor de formatie van interim-trainer Joop Gall.

In het begin van de tweede helft was het beste spel opnieuw voor de thuisploeg en nu leverde dat wél een doelpunt op. Een vrije trap, randje zestien, belandde via de muur voor een been uit Capelle en vervolgens in het doel: 1-0.

Na het doelpunt van de thuisploeg ging DFS va-banque spelen maar zat het de Opheusdense ploeg niet mee. Zoals wel vaker dit seizoen. Capelle trok de voorsprong over de streep en liep daardoor uit op DFS. Het gat tussen beide ploegen bedraagt nu acht punten. De voorsprong van DFS op Nootdorp, dat vijftiende en op een directe degradatieplek staat, is twee punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal