Kerem Cifci (rechts) namens DFS in het duel tegen SVZW
Volledig scherm
Kerem Cifci (rechts) namens DFS in het duel tegen SVZW © Orangepictures

DFS wint kraker in krankzinnige slotfase: ‘Dit is niet normaal meer’

WIERDEN - Dankzij twee treffers in extremis won DFS zaterdagmiddag op bezoek bij achtervolger SZVW. 

,,Wat een bizarre wedstrijd zeg. Dit is niet normaal meer’’, beseft Arno Arts na het laatste fluitsignaal. Enkele minuten eerder besliste invaller Zefanho Kiriwenno met een schuiver in de 91e minuut het affiche in de eerste klasse: 2-3.

Bij de Opheusdenaren keerde aanvoerder Lorenzo Davids terug in de ploeg. Hij verving Nieuw-Zeelander Jesse Edge, die kampt met een hamstringblessure.

Furkan Alakmak blinkt uit

In Wierden ging de koploper met een 1-0 achterstand rusten. En nadat uitblinker Furkan Alakmak met een fantastische uithaal gelijkmaakte, stond het één minuut later alweer 2-1 voor SVZW.

,,Ik ben toen gaan gokken’’, biecht Arts op. ,,Achterin één-op-één en alles op de aanval, met de gebroeders Mart en Remy Raterink in de spits.’’ 

‘Kippenvel’

Een vrije trap in de 88e minuut van opnieuw Alakmak zorgde voor de gelijkmaker. ,,Ik had toen eigenlijk al voor die eindstand getekend’’, geeft de winnend trainer toe. ,,Maar die ontlading na de winnende treffer, was onbeschrijflijk. Kippenvel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal