Volledig scherm
DSS'14 op archiefbeeld. © Raphael Drent

Doelpuntrijk derby met DSS'14 als winnaar

HEESSELT - De toeschouwers waren in vijfde klasse C Zuid 1 getuige van een doelpuntenspektakel. Vooral in de eerste twintig minuten waren beide ploegen op schot en stond 2-3 op het scorebord na twee doelpunten van Luuk van Velsen (DSS’14), Rob Schepens, Kevin Donne en Björn Verweij (allen Wadenoijen). Het werd 4-3.

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en er waren kansen over en weer. Na rust was het vooral DSS’14 dat goed uit de startblokken kwam. Vrijwel direct na de aftrap kwam Chafik Allali aan de rand van het strafschopgebied in balbezit en schoot de bal fantastisch in de verre kruising. Een kwartier voor viel de winnende treffer. Farid Allali, het broertje van de eerdere doelpuntenmaker, liet de doelman kansloos: 4-3.

DSS’14-trainer Klaas Bieze was uiteraard blij met de tweede overwinning op rij. ,,Het was een op- en neergaande wedstrijd. Dit is een derby waar je een extra tandje bij moet zetten want anders ga je verliezen. Gelukkig hebben we vandaag gewonnen.’’ Addie Kusters van Wadenoijen baalde van de nederlaag. ,,We moeten volwassener worden. De tegenstander schiet bij gevaar wél de bal in de struiken en wij denken het voetballend op te lossen.”

BZS heeft de overtuigende seizoenstart verder vormgegeven. De ploeg van Niek Amelink had geen kind aan Ruwaard en heeft nog steeds geen doelpunt om de oren gehad: 5-0.

Na een kwartier spelen scoorde Max van Lienden met het hoofd. Daarna lukte het BZS om nog enkele kansen te creeren en stond de organisatie achterin, zoals vanouds, als een huis. Vier minuten na rust verdubbelde invaller Jaffar Ahmidout de score. Uiteindelijk liep de score op naar 5-0 dankzij doelpunten van Mohammed Chouay, Niek van Ewijk en Sven de Bloois.

Na enkele weken nipt te hebben verloren, heeft SCZ de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op eigen veld werd Maaskantse Boys met 1-0 verslagen. Ondanks dat Maaskantse Boys de betere ploeg was, wist de thuisploeg met dank aan een doelpunt van Sami Alici de winst te pakken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal