Volledig scherm
FC Lienden-trainer Hans Kraay jr. © Marcel Bonte (ProShots)

Dramatische openingsfase nekt FC Lienden bij Spakenburg

SPAKENBURG – Een zenuwachtig FC Lienden heeft op bezoek bij Spakenburg met 4-2 verloren. Al binnen het kwartier keek de ploeg van trainer Hans Kraay tegen een 2-0 achterstand aan. Die klap kwamen de Liendenaren, nu elfde op de ranglijst, nooit meer te boven.

‘’Het moeten we de zenuwen zijn geweest. Dan kan je als trainer voorbereiden wat je wilt, maar na tien minuten kon alles al weer de prullenbak in’’, keek een teleurgestelde Kraay terug. Hij zag zijn ploeg na zes minuten spelen op een 1-0 achterstand komen door een doelpunt van Niels Buitenhuis. Vijf minuten later was het weer raak. Nu gleed Guido van Rijn de bal in zijn eigen doel, uit een voorzet van Oliver Pilon.

Eigenlijk ging FC Lienden pas na het tweede Spakenburgse doelpunt voetballen. ‘’Toen kwamen de jongens aan de bal die wij ook graag aan de bal hebben’’, zag Kraay. Het resulteerde in de aansluitingstreffer van Arjan Goorman. Hij kopte raak uit een corner.

Na de pauze begonnen de bezoekers wederom belabberd. Binnen dertig seconden ontsnapte Pilon aan de Liendense defensie en verschalkte even later doelman Jan Schimmel: 3-1.

Via topscorer Abderrahim Loukili werd het verschil weer één, maar twintig minuten voor tijd maakte Ismo Vorstermans er uit een messcherpe counter 4-2 van. Het bleek de definitieve nekslag voor FC Lienden, waar Mo Ajiach na enkele weken blessureleed weer minuten maakte.

Amateurvoetbal