Volledig scherm
Echteld en Dodewaard op archiefbeeld. © Foto Raphael Drent

Echteld de beste in derby met Lienden; Dodewaard haakt af

CHTELD - Echteld handhaaft zich bovenin vierde klasse B Oost. De nummer vier van de ranglijst versloeg buur FC Lienden, dat gehavend aan de wedstrijd begon, met 2-0. Dodewaard kreeg met 5-1 een draai om de oren van WAVV, maar blijft tweede.

De wedstrijd leek doelpuntloos de rust in te gaan maar Imad Ben Bouker, bracht Echteld toch op voorsprong in de 40ste minuut: 1-0. Tien minuten voor tijd verdubbelde Echteld de score, op aangeven van Dennis de Koning maakte Rik Elings de 2-0. Echteld-coach Alex Kuilenberg was tevreden met de behaalde overwinning. ,,We kunnen ons nu richten op de plekken boven ons.”

Dodewaard kreeg in de eerste seizoenshelft nauwelijks tegendoelpunten, maar kreeg er bij WAVV in Wageningen maar liefst vijf om de oren: 5-1. ,,Wij misten enkele spelers en dat heeft natuurlijk invloed op ons spel”, berustte trainer Henk Stuivenberg. ,,Wij hadden veel balbezit, maar maakten onnodige fouten. Dan verdien je het niet om te winnen. Wij richten ons nu op behoud van de tweede plaats, dan ontlopen we een ronde in de nacompetitie.”

WAVV kwam al snel op een 1-0 voorsprong maar Thijmen van Dijk trok de score gelijk. Vlak voor rust nam de thuisploeg afstand: 3-1. Na rust counterde WAVV naar 5-1.

Kesteren behoudt de aansluiting bij de subtop door met 1-4 te winnen bij middenmoter Wageningen. Pas bij een 0-4 voorsprong deed de thuisploeg iets terug, Bilal Belhaj, Lucas Hulst (2x) en Aron den Ambtman scoorden voor Kesteren.

Ook Uchta won. De ploeg van Tonnie van Hasselt was met 1-3 te sterk voor hekkensluiter EMM. Nick Romein en Thomas Kastermans zorgen voor de 0-2 ruststand. Nadat Rick van den Hater er 0-3 van maakte, scoorde EMM tegen.

Amateurvoetbal