Volledig scherm
Echteld logo

Echteld wint ook tweede wedstrijd in 4H West 1

TIEL - Het in de vierde klasse H West 1 zaterdag uitkomende Echteld won ook de uitwedstrijd bij Veenendaal. Het werd 0-3, na een 0-0 ruststand. Rody van Maren, Roy van de Voort en Abid El Kaddouri tekenden voor de doelpunten.

Klassegenoot FC Lienden verloor met 2-0 bij Candia’66 in Rhenen. De thuisclub had halverwege twee keer had gescoord, waarvan de 1-0 in de eerste minuut. Robin Ligua had de 1-1 op de schoen, maar strandde op de doelman. Pal voor rust werd het 2-0 en was de wedstrijd wel gespeeld.

Kesteren verloor met 2-3 van Musketiers uit Elst, na een 1-2 ruststand. Beide doelpunten voor de thuisclub kwamen op naam van Jasper Welvaart. Eerst maakte hij gelijk en na ruim een uur spelen de 2-3. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man. Bij Kesteren kreeg Tom van Tintelen twee keer geel.

Ook Uchta verloor voor de tweede keer. Nu was Ede/Victoria te sterk: 3-2. Sneu voor de Ochtenaren, dat de 3-2 vijf minuten in de blessuretijd viel. Uchta werkte hard en nam na een benutte strafschop van Berry Buijs na een kwartier de leiding.

Een vrije trap van 35 meter vloog er daarna in, maar Gert van der Kolk tekende voor de 1-2 ruststand. De 2-2 leek de eindstand te worden. Een overtreding op Buijs werd niet bestraft en Ede/Victoria pakte de zege: 3-2.

Amateurvoetbal