Volledig scherm
Het blauw van GVVV viert feest. De Veenendalers winnen met 1-2 bij FC Lienden. Foto: Robert Westerink

FC Lienden afgetroefd door Veenendaals vernuft

LIENDEN - Ging het vorige week nog van een leien dakje tegen UNA (0-4 winst), thuis tegen GVVV was FC Lienden geen schim van de ploeg van vorige week. De Veenendalers waren met 1-2 te sterk voor de ploeg van Hans Kraay.

En dat was alles behalve onterecht. Beide ploegen begonnen nogal onwennig aan het duel. Kansjes waren er aan beide kanten te noteren, maar GVVV had het initiatief. Uit de counter sloeg FC Lienden echter keihard toe. Evenals vorige week ontsnapte Abderrahim Loukili aan de defensie en bleef ook ditmaal koelbloedig voor de goal: 1-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. GVVV met het balbezit, Lienden dat er heel af en toe uit kwam met de vlugge Loukili. Alle voorzetten richting de doelmond van Lienden-keeper Jan Schimmel waren voor de sluitpost, tot dat pinch-hitter Patrick Heesakkers binnen de lijnen kwam. Koud twee minuten op het veld was het al raak. Schimmel was kansloos op de inzet van de ingevallen aanvaller: 1-1.

Nog geen vijf minuten later was het al weer raak voor de bezoekers. Een vrije trap van aanvoerder Roy Terschegget werd door Lienden-middenvelder Arjan Goorman in eigen doel gewerkt: 1-2.

Amateurvoetbal