Volledig scherm
Jong AZ-speler Joris van Overeem (l) in duel met Lienden-speler Jermo Wilsterman (r) © Remko Kool (Pro Shots)

FC Lienden capituleert pas laat voor koploper Jong AZ

WIJDEWORMER – FC Lienden hield op het AFAS sportcomplex tegen Jong AZ lang stand, maar in de laatste 20 minuten stelde de ploeg van trainer Martin Haar de winst alsnog veilig: 2-0.

FC Lienden had eigenlijk vrij weinig in te brengen tegen de koploper in de tweede divisie. Tegenhouden was het devies. Jong AZ had het meeste balbezit, maar echte kansen leverde het niet op voor de thuisploeg. De Liendense defensie stond organisatorisch uitstekend en liet weinig steekjes vallen. Alleen een subtiele hakbal van Calvin Stengs leverde Jong AZ bijna een doelpunt op.

Na de pauze deed FC Lienden ook in aanvallend opzicht mee. De ploeg van trainer Hans Kraay jr. kreeg een goede mogelijkheid via Jordi van der Laan, die opnieuw op het middenveld speelde, maar zijn schuiver ging net naast. Aan de andere kant was Joris van Overeem dicht bij een doelpunt, maar zijn lob werd ternauwernood over getikt door doelman Jan Schimmel.

Nadat de ingevallen Wouter de Vogel (oud-AZ) in het strafschopgebied werd neergehaald en de scheidsrechter van niets wilde weten, scoorde de gastheren uit de counter. Jamie Jacobs schoot in de korte hoek raak: 1-0.

Aanvoerder Mike Vreekamp vuurde even later nog richting doel en een kopbal van Milad Intezar werd van de lijn gehaald. Waar de bal er voor FC Lienden niet in wilde, raakte Jong AZ tien minuten voor tijd wel het net. Een inzet van Jeremy Helmer vloog via wat Liendense benen uiteindelijk achter Schimmel: 2-0.

Amateurvoetbal