Volledig scherm
Sjoerd Ars wordt lastig gevallen door Milad Intezar. © Remko Kool

FC Lienden en De Treffers houden elkaar in evenwicht

LIENDEN - FC Lienden staat na twee wedstrijden in de competitie op vier punten. Na de zege op Koninklijke HFC (1-2) van vorige week, speelde het tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk tegen De Treffers.

De ploeg van trainer Hans van de Haar begon goed en kreeg binnen tien minuten al twee grote kansen. Eerst ging een schot van Jermo Wilsterman voorlangs en even later mikte Frank Wiafe een vrije trap net naast. Aan de andere kant liep spits Sjoerd Ars de bal met zijn borst tegen de paal. Vijf minuten later kopte Nick Hak van dichtbij in de handen van doelman Niels Kornelis, uit een prima voorzet van Maurits de Baar.

Ondanks de kansen voor FC Lienden waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Jan Schimmel verwerkte een afstandsschot niet goed en tikte de bal zo voor de voeten van Alexander Jankovic. De aanvaller kon simpel binnen tikken: 0-1.

In de tweede helft waren de kansen spaarzamer. Het grootste gevaar kwam van Boy van de Beek, die van heel ver de bal naar voren trapte maar hem op de lat zag belanden. FC Lienden ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Eerst werd nog een doelpunt van invaller Jawad Bellahsan terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar twintig minuten voor tijd was het wel raak. De mee opgekomen Wilsterman kopte raak uit een puike voorzet van Bellahsan: 1-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal