Volledig scherm
Wouter de Vogel (links) in een kopduel namens FC Lienden. Archieffoto. © Marcel Bonte/ ProShots

FC Lienden geeft zege in laatste seconde weg

ROTTERDAM - Drie wedstrijden, negen punten. FC Lienden was er heel dicht bij, maar bij Jong Sparta gaf de ploeg van trainer Hans Kraay de overwinning in de slotfase weg. Zeven uit drie dus.

"Ook een prima serie hoor, maar we hadden eigenlijk twee punten meer moeten hebben. Hier ben ik wel goed ziek van", reageerde Kraay.

Zijn ploeg kwam via Mo Ajiach na twintig minuten op voorsprong. Daarvoor waren er al kansen voor Arjan Goorman (redding keeper) en aan de andere kant voor Finn Stokkers (kopbal gepakt door doelman Jan Schimmel).

Vijf minuten voor rust verdubbelde Abderrahim Loukili de voorsprong. Ajiach werd door een Sparta-verdediger neergehaald in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd in eerste instantie door de keeper gepakt, maar Loukili benutte de rebound wél: 0-2. Marc Fennebeumer was even later nog dicht bij de 0-3.

Na een uur spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Ivan Calero Ruiz schoot in twee instanties de bal voorbij Schimmel. Kansen op de 1-3 waren er daarna voor Goorman en Loukili, maar een derde Liendense treffer zat er niet in. Eem tweede Rotterdamse wél. Want diep in blessuretijd schoot invaller Cyril Chevreuil zijn ploeg op gelijke hoogte: 2-2. Het was meteen afgelopen.

Amateurvoetbal