Volledig scherm
Tom Menting (recht) met zijn huidige club Spakenburg tegen zijn toekomstige werkgever FC Lienden. © BSR AGENCY/SOCRATES

FC Lienden hengelt Tom Menting binnen

LIENDEN - Tom Menting speelt volgend seizoen voor FC Lienden. De 24-jarige middenvelder komt over van Spakenburg, waar zijn contract niet werd verlengd.

De Wageninger sprak uit graag in de tweede divisie actief te blijven en raakte in contact met FC Lienden-trainer Hans van de Haar. Enkele gesprekken verder hebben club en speler een overeenstemming bereikt.

Menting voetbalde in de jeugd van NEC en ging in 2010 naar De Graafschap. Daar kwam hij tot 14 optredens in de eerste divisie. In de zomer van 2016 ruilde Menting De Graafschap in voor Willem II, waar hij zes wedstrijden in de eredivisie speelde. 

Na één seizoen Tilburg vertrok Menting naar tweededivisionist Spakenburg. Na twee seizoenen ruilt hij die club nu in voor FC Lienden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Amateurvoetballers kunnen tot zaterdagnacht van club wisselen, waarom doen jaarlijks tienduizenden spelers dat?
    poll

    Amateur­voet­bal­lers kunnen tot zaterdag­nacht van club wisselen, waarom doen jaarlijks tienduizen­den spelers dat?

    Jaarlijks wisselen tienduizenden spelers van amateurclub. De sluitingstermijn van deze transfermarkt is bepaald op 15 juni om 24.00 uur. Spelers hebben tot aanstaande zaterdagnacht de tijd een keus te maken. Daarna kun je alleen via een dispensatieregeling (verhuizing, werk) nog naar een andere club. Wel is het mogelijk de overschrijving in te trekken en terug te gaan naar de oude club zolang er geen formele wedstrijd (beker of competitie) is gespeeld.

Amateurvoetbal