Volledig scherm
Excelsior Maassluis, Excelsior Maassluis speler Daan Blij in duel met Lienden speler Milad Intezar. © Pro Shots / Marcel Bonte

FC Lienden houdt punt over aan vermakelijk duel met Excelsior Maassluis

LIENDEN – ‘De beste wedstrijd van het seizoen’, zo noemde trainer Hans Kraay het optreden van zijn ploeg tegen Excelsior Maassluis. De Liendenaren hielden ‘slechts’ een puntje over aan de ontmoeting met de Zuid-Hollanders, maar speelden inderdaad vol overgave.

De ploeg van Kraay startte voortvarend en dat leverde mogelijkheden voor Abderrahim Loukili op. Eerst belandde een schot van de aanvaller net naast, even later sprong zijn inzet uiteen op de paal. Waar FC Lienden de kansen kreeg en het betere spel had, lieten de bezoekers weinig zien. Maar toch kwamen de gasten, vijfde op de ranglijst, op voorsprong. Uit een corner kopte Kevin Vink fraai raak: 0-1. Excelsior Maassluis ging daarna op zoek naar een tweede treffer en nam het initiatief over.

Na de pauze had FC Lienden het weer voor het zeggen. Met de ingevallen Mark Fennebeumer en Wouter de Vogel klopte de thuisploeg op de deur van doelman Jean-Paul van Leeuwen. Na tien minuten voetballen in de tweede helft leverde dat de gelijkmaker op via Jermo Wilsterman. Zijn voorzet ging via een Maassluis’ been het doel in: 1-1.

Met man en macht probeerde de thuisploeg een tweede treffer te forceren. Dat had zeker gekund, want kansen waren er genoeg. Loukili trof nog maar eens het houtwerk en in blessuretijd ging een schot van invaller Alex van Eem net voorlangs. Het bleef 1-1.

Amateurvoetbal