Volledig scherm
Salim Mansouri (rechts) kreeg voor FC Lienden de beste mogelijkheden. © William Hoogteyling

FC Lienden kan ook niet winnen van Groene Ster

LIENDEN - Ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen heeft FC Lienden geen overwinning opgebracht. De ploeg van trainer Hans van de Haar bleef op eigen veld steken op een 0-0 gelijkspel tegen Groene Ster.

De bezoekers uit Heerlerheide kwamen als koploper (negen uit drie) naar de Abdijhof. En vorig seizoen ontmoette FC Lienden de Limburgers ook al eens in het bekertoernooi, toen Groene Ster de sterkste was. De koploper opende sterker in Lienden en had al binnen één minuut een enorme kans via Chefrino Eind, maar de spits schoot oog in oog met doelman Menno Heus veel te wild naast.

Pas na ruim een half uur voetballen viel de eerste mogelijkheid van de thuisploeg te noteren. Salim Mansouri speelde zichzelf vrij maar schoot de bal tegen de Limburgse goalie aan. Wat FC Lienden verder liet zien voor rust, was ronduit slecht.

In de tweede helft kwam FC Lienden een stuk beter voor de dag. Met Yassine Zakir binnen de lijnen in plaats van Guyon Fernandez ging het beter lopen. Tot aan de zestien in elk geval. Daarin had de ploeg van Van de Haar nog moeite. Een schot van Frank Wiafe en een kopbal van Mansouri miste de juiste richting. In de slotfase drong FC Lienden aan en stond Groene Ster bijna op omvallen, maar de koploper bleef overeind. Ook toen Mansouri vijf minuten voor tijd een kans kreeg; zijn inzet ging over. 

Zo staat FC Lienden na drie wedstrijden (alle drie thuiswedstrijden) met slechts twee punten op de veertiende plaats. Volgend weekend staat de eerste uitwedstrijd op het programma, als FC Lienden naar Westlandia gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal