Volledig scherm
Mohammed Bendadi (l) in duel met HFC-speler Carlos Opoku (r). © Pro Shots/Erwin Spek

FC Lienden neemt punt mee uit Haarlem

HAARLEM - Niets leek een betrekkelijk eenvoudige zege in de weg te staan na een helft voetballen, maar na negentig minuten stond er toch echt een 1-1 eindstand op het scorebord. „Dat had ik na de eerste helft ook niet verwacht’’, zei trainer Hans Kraay na afloop. „Wij speelden de eerste helft zo ontzettend goed. Alles wat we op de trainingen hadden afgesproken, kwam er uit.’’

Logischerwijs kwam het openingsdoelpunt van Mo Bendadi dan ook voort uit uitstekend druk zetten van de ‘nummer 9,5’, zoals Kraay de rol van zijn doelpuntenmaker omschreef.

Kansen
Carlos Opoku, voor de wedstrijd nog gehuldigd wegens zijn 200ste wedstrijd namens Koninklijke HFC, was in gedachten blijkbaar nog bij de overhandiging van de bloemen. Bendadi strafte een fout van de centrale verdediger genadeloos af: 0-1. Kansen waren er verderop in het eerste bedrijf nog voor Jordi van der Laan en Abderrahim Loukili, maar beiden vonden het net niet.

De thuisploeg ging in het tweede bedrijf over op een ander strijdplan; de lange bal. Tot echt grote kansen leidde het niet, maar de overmacht waarmee Lienden voor rust speelde, was verdwenen.

Penalty
Twintig minuten voor tijd arriveerde de zoveelste lange bal in het strafschopgebied van FC Lienden-doelman Jan Schimmel. Dit keer pakte het positief uit voor de Koninklijke. Kevin Sterling werd in de rug gelopen door aanvoerder Leon Broekhof, scheidsrechter Teuben wees resoluut naar de stip. Opoku herstelde zijn fout: 1-1.

Amateurvoetbal