Volledig scherm
FC Lienden-trainer Hans van de Haar. © Foto Raphael Drent

FC Lienden-trainer Hans van de Haar: ‘Uitdaging om de spelers kwijt te raken’

LIENDEN  - Het einde van amateurvoetbal op hoog niveau in Lienden nadert, maar de ploeg moet het seizoen wel gewoon nog uit voetballen. De hekkensluiter van de derde divisie zondag krijgt morgen OFC op bezoek, dat tweede staat.

,,Waar ik het allemaal nog voor doe? Voor FC Lienden, voor de spelers en voor mezelf. In die volgorde”, legt trainer Hans van de Haar uit. ,,Ik zie het als een uitdaging om de jongens kwijt te raken voor volgend seizoen. De beste spelers hebben al ergens getekend. Nu is het de ambitie om ook die andere jongens aan een club te krijgen voor volgend jaar.”

Maar de topsporter in Van de Haar wil meer. Winnen. ,,De laatste plek op de ranglijst voelt voor iemand met een topsportmentaliteit niet goed. Ik wil in elk geval nog weg bij de onderste vijf ploegen. Zo strijdvaardig ben ik dan ook wel weer.”

Tegen OFC kan Van de Haar waarschijnlijk weer beschikken over Frank Wiafe. Hij viel tegen ADO’20 nog uit met een beenwond, nadat hij in botsing kwam met een reclamebord. Yassine Zakir ontbreekt. Hij is op proef bij een Marokkaanse club.

FC Lienden - OFC (zondag 14.30 uur, sportpark De Abdijhof in Lienden).

Amateurvoetbal