Volledig scherm
FC Lienden bij een training. Archieffoto Raphaël Drent

FC Lienden verslaat Jong Vitesse

LIENDEN - FC Lienden is het avontuur in de nieuwe Tweede Divisie prima begonnen. Op eigen veld werd Jong Vitesse, dat bij de kenners hoog stond aangeschreven, met 2-1 verslagen.

Een op voorhand verrassend resultaat, maar op de zege viel helemaal niets af te dingen. Ondanks een gebrekkige voorbereiding, oogde FC Lienden fris en vol zelfvertrouwen.

Achterstand
Toch keek het al snel tegen een achterstand aan. Nadat Arjan Goorman uit een hoekschop van dichtbij had gemist, sloegen de talentvolle Arnhemmers in de omschakeling razendsnel toe. Arshak Koryan schoof van dichtbij de bal langs doelman Jan Schimmel. De thuisploeg raakte niet van de leg en gaf in het vervolg weinig meer weg.

Dertiende minuut
De achterstand werd nog geen tien minuten later tenietgedaan. Abderrahim Loukili tekende in de dertiende minuut voor de eerste goal van FC Lienden in de Tweede Divisie. De thuisploeg kreeg in het vervolg kansen genoeg. De ploeg was wel even zoekende nadat Mo Ajiach na een half uur uitviel met een kuitblessure, maar die zoektocht was van korte duur.

Winnende goal
Erik de Kruijk kopte voor rust op de paal en ook invaller Mark Fennebeumer had de 2-1 op zijn schoen. Na rust ging de thuisploeg op dezelfde voet verder. In tijdsbestek van vijf minuten miste spits Jordie van der Laan drie mogelijkheden. De winnende goal viel uiteindelijk zestien minuten voor tijd. Uit een hoekschop belandde de bal bij Goorman, die met een staaltje acrobatiek de show stal. Met een halve omhaal joeg hij de bal van dichtbij in de verre hoek. De zege werd in het vervolg professioneel veiliggesteld. Trainer Hans Kraay jr vierde zijn rentree zodoende met een fraaie overwinning. "Ik ben blij dat ik weer terug ben in deze authentieke omgeving", glunderde hij.

Amateurvoetbal