FC Lienden won haar allerlaatste wedstrijd op divisieniveau op 8 maart met 1-0 van het Haagse Quick.
Volledig scherm
PREMIUM
FC Lienden won haar allerlaatste wedstrijd op divisieniveau op 8 maart met 1-0 van het Haagse Quick. © Foto Raphael Drent

FC Lienden was ‘eigenlijk te klein om groot te zijn’

LIENDEN - De afgelopen jaren werd de zondagtak van FC Lienden al een paar keer gereanimeerd, maar nu is het definitief afgelopen voor de Betuwse voetbalclub

Een succesverhaal dat in 2000 in de vierde klasse begon en in april 2020 eindigt. Al waren de laatste hoofdstukken van het boek weinig succesvol.

Er viel de laatste jaren van alles te beleven op De Abdijhof, grotendeels in negatief opzicht: het abrupte vertrek van Hans Kraay jr. (april 2018), het stoppen van geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer (december 2018), de degradatie naar de derde divisie (juni 2019) en nu het definitieve einde van FC Lienden zondag 1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal