Volledig scherm
Lienden-speler Wouter De Vogel in duel met Barendrecht-speler Joey Jongman © Marcel Bonte. Pro Shots.

FC Lienden wint gevecht van Barendrecht

LIENDEN – FC Lienden heeft het eigen publiek eindelijk weer eens kunnen vermaken. Op sportpark De Abdijhof versloeg van formatie van trainer Hans Kraay Barendrecht met 2-0.

In een vermakelijk duel kregen beide ploegen al van begin af aan kansjes. Een schot van Yorik van Deelen vloog net naast het doel van Jan Schimmel. Aan de andere kant pareerde doelman Marc van Splunter een knappe omhaal van Jordie van der Laan. Met name over de rechterflank kwam het Liendense gevaar, via Jermo Wilsterman en Mo Ajiach. Een doelpunt leverde het de Liendenaren niet op.

In de tweede helft drong Barendrecht aan en ging het op zoek naar een treffer, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Van Splunter redde op een inzet van Abderrahim Loukili.

Net in een fase dat een Barendrechts doelpunt niet tegen de verhouding in was geweest, sloeg Lienden toe. Invaller Mark Fennebeumer werd diep gestuurd door Loukili en schoot FC Lienden op 1-0. Tien minuten later was de wedstrijd beslist. Topscorer Loukili passeerde verdediger Jeffery Aarts en doelman Van Splunter: 2-0.

Amateurvoetbal