Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen GVV en Teisterbanders. © William Hoogteyling

Geroutineerd GVV te sterk voor Teisterbanders

GELDERMALSEN - GVV kan na de 4-0 overwinning op Teisterbanders in de vierde klasse E Zuid 1 weer omhoog kijken. Teisterbanders zit in zwaar weer. De ploeg van trainer Andries van Mourik zit met drie punten uit vier wedstrijden vast in het rechter rijtje.

Van Mourik is helder. ,,We hebben een groot gebrek aan scorend vermogen”, legde de trainer uit. ,,Het voetbal was niet slecht. Ik vond ons wat dat betreft zelfs beter dan GVV. Maar dat heeft enkele geroutineerde spelers, die het verschil maken. Ook was bij ons de voorlaatste bal vaak net te onnauwkeurig.”

GVV heeft routine. Zoals Ronald Meering een paar keer met een overtreding een uitval verhinderde. Zoals Marcel van der Heijden, die twee keer scoorde waaronder de belangrijke 2-0 in de 57ste minuut. De spits kwam vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal in de kruising. De bal werd nog iets van richting veranderd. ,,Vandaag had ik er nog wel twee moeten maken”, stelde de topscorer. ,,Ook heb ik er twee panklaar afgelegd en dat hadden doelpunten moeten zijn.”

Vooral in het laatste kwartier kreeg de verdediging van Teisterbanders geen vat op de getructe spits, die zijn tweede adem activeerde. Voor rust was de wedstrijd in balans. Na een goed kwartier werd GVV-doelman Koen Duyx in het drukke vijfmetergebied de weg versperd. Wouter de Kruijff kreeg de bal met moeite mee, maar met een desperate sprong trapte Meering de bal via een tegenstander in de handen van zijn doelman. In de 26ste minuut viel de 1-0. Rick van Tussenbroek veroverde de bal op de Avezaathste helft en leverde een perfecte voorzet op. Danny Hak verlengde bij de eerste paal in de verre hoek.

Na rust kwam GVV sterk uit de startblokken. Op de doellijn blokte Dennis Jansen het slappe schotje en hield Teisterbanders in de wedstrijd. Na de 2-0 van Van der Heijden kopte Demian van Straten vrijstaand voor Teisterbanders voorlangs en Vincent Vasques op Duyx. GVV scoorde wèl en na de 3-0 van de net ingevallen Dennis van Doorn was het wel klaar. Acht minuten voor tijd vond Van der Heijden de verre hoek waardoor het 4-0 werd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal