Volledig scherm
Jong Vitesse speler Julian Leliveld (links) in duel met TEC speler Walter Kiomegni (rechts) © Pro Shots / Remko Kool

Grafstemming bij TEC

TIEL - Bij TEC heerste na afloop een grafstemming. Het duel tegen Jong Vitesse in de Tweede Divisie werd met 1-2 ingeleverd. Niet het overwicht van de Tielenaren, maar een strafschop in het voordeel van de bezoekers leverde de punten op. Niet voor het eerst stonden de Tielenaren ondanks het betere spel na afloop met lege handen.

En niet alleen een nederlaag, maar ook nog eens een rode kaart voor Sven van Ingen maakte het verlies alleen maar zuurder. Van Ingen werd na zijn overtreding op Jelmer Boleij die de penalty opleverde door arbiter Clay Ruperti met rood van het veld gestuurd.

De eerste helft was teleurstellend. Na acht minuut het enige hoogtepunt toen Vitesse-spits Yuning Zhang de bal ineens op de slof nam. Doelman Sebastiaan van der Sman hoorde de bal alleen maar langs vliegen, maar werd gered door het houtwerk.

Jong Vitesse kwam na ruim een half uur op voorsprong. De Russische rechterspits Arshak Koryan rondde een lage pass van Mohammed Osman af: 0-1. Drie minuten later kwam TEC langszij op vrijwel dezelfde manier. Walter Kiomegni gaf de lage voorzet, Kurtley de Windt rondde af: 1-1.

Na rust werd het ook voor het publiek een leuke wedstrijd. Beide teams zochten nadrukkelijk de aanval, waarbij vooral TEC zich onderscheidde. De eerste kans was nog wel voor Kai Kareniuk voor de bezoekers, maar Van der Sman redde en de rebound ging naast.

Kiomegni was erg dichtbij een tweede treffer voor de thuisclub. Hij schoot van twintig meter de bal hard richting kruising. Met een schitterende safe stompte doelman Stef Brummel de bal uit de bovenhoek.

TEC kreeg meerdere mogelijkheden, maar was in de afronding steeds net niet scherp genoeg. Ook redde Brummel nog eens op een schot van Matthijs van Gessel. Jip Bartels miste het doel twee keer op centimeters.

Drie minuten voor tijd zorgde de overtreding van Van Ingen voor doodse stilte op De Lok. Julian Lelieveld passeerde Van der Sman van elf meter koeltjes: 1-2. De zoals gebruikelijke uitblinker aan Tielse zijde Randel Shakison leidde nog bijna de gelijkmaker in. Hij soleerde langs drie tegenstanders en gaf op maat voor. Wimilio Vink schoot echter over.

Amateurvoetbal