Volledig scherm
MEC'07 op archiefbeeld. © BD / Peter van Huijkelom

Guido van Dijk schiet MEC’07 naar het eerste punt van het seizoen

MAURIK - Het onderaan staande MEC’07 poetste tegen buurman SCR uit Rijswijk eindelijk de hatelijke nul weg. De 1-1 betekende het eerste puntje voor de promovendus uit Maurik.

Maar echt blij was bij de thuisclub eigenlijk niemand. De vreugde over dit eerste winstpunt werd overschaduwd door het besef dat de eerste overwinning voor het grijpen had gelegen. ,,We hadden vandaag moeten winnen en dat zou ook verdiend geweest zijn”, keek trainer Gert van Esterik terug. ,,Kansen genoeg. Maar we scoren gewoon te weinig. En dan geven we die 0-1 zo maar knullig weg. Gelukkig maakten we nog gelijk.”

Schlemiel van de dag was MEC’07-aanvoerder Brian Verbeek. Die stond aan de zijlijn op eigen helft, een meter of tien van de middenlijn. Hij kon werkelijk alle kanten op met de bal, maar besloot toch van die afstand op doelman Arjan Zanting terug te spelen. Charles van Oort had aan die halve kans voldoende en profiteerde navenant.

,,We hebben nauwelijks kansen gehad”, zei Van Oort. De spits was verre van fit. Zijn rechterbeen was helemaal ingetapet en hij droeg bovendien een extra thermo-broek. ,,Een scheurtje in mijn hamstring”, lichtte hij toe. ,,Daardoor kon ik niet echt diepgaan en moest ik de ballen in de voeten krijgen. Toch wilde ik deze wedstrijd spelen. Het was het waard want ik scoorde. Maar dit was eigenlijk niet eens een kans.”

Van Oort overbrugde de afstand naar de terugspeelbal veel sneller dan de uitkomende doelman Zanting, die werd uitgetruct. Het speeltuig verdween vanuit een lastige positie de lange hoek: 0-1. Daarmee kreeg MEC’07 de rekening voor de gemiste kansen in het eerste bedrijf, dat eigenlijk aan de saaie kant was. Er gebeurde niet veel en als er eens gevaar was dan was het voor het Rijswijkse doel. Guido van Dijk schoot via het lichaam van doelman Wesley Broekhuizen tegen de lat. De terugspringende bal werd door Lars Gerritsen echter niet binnengeschoten. Kort daarop loste Broekhuizen, die bepaald geen zekerheid uitstraalde, een bal en had hij geluk dat die op het dak van het doel kwam.

Na rust was het meer een wedstrijd. SCR benutte de ruimte en stond achterin stabieler toen Roderick Kieft was ingevallen. MEC’07 probeerde het met het breekijzer en maakte in de 85ste minuut zo waar gelijk door Guido van Dijk. ,,Die bal kreeg ik van Lars (Gerritsen, WV). Eigenlijk kreeg hem niet goed mee”, zei de doelpuntenmaker. ,,Maar toen schoot ik hem toch in de verre hoek.” De vreugde-uitbarsting was enorm. Voor even.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal