Milad Intezar (links, met oranje hesje) begint aan zijn zevende seizoen bij FC Lienden.
Volledig scherm
Milad Intezar (links, met oranje hesje) begint aan zijn zevende seizoen bij FC Lienden. © Foto Raphael Drent

Hans van de Haar gaat ‘lekker bouwen’ met FC Lienden

LIENDEN - Na de degradatie wil FC Lienden maar één ding. Binnen een jaar terugkeren in de tweede divisie. Op het veld, bij de eerste training, klonken vooral optimistische woorden.

Trainer Hans van de Haar leidde de eerste training met zichtbaar plezier. ,,We gaan voor promotie”, wond hij er direct al geen doekjes om. ,,Ik kan nu echt een elftal gaan opbouwen, dat is heel anders dan de twee doorstarts die we hiervoor hebben gemaakt.”

Op de Abdijhof is FC Lienden de voorbereiding op weer een nieuw seizoen begonnen. Sinds lange tijd niet op het hoogste amateurniveau, na de degradatie afgelopen seizoen. Maar de club is zoals wel vaker de laatste jaren erg strijdbaar en vol ambities.

Tijdens de eerste training was het vooral kennismaken met elkaar, want er zijn nog maar weinig spelers over van vorig seizoen. Wel gebleven is Milad Intezar, die aan zijn zevende seizoen bij de derdedivisionist begint. ,,Ik ben de enige die nog over is van het elftal van de eerste doorstart”, vertelt hij.

Groen

Intezar heeft al enkele weken uitgekeken naar de herstart. ,,Ik ben blij dat we weer zijn begonnen, nee ik zie zeker niet op tegen de voorbereiding. Lekker veel trainen en wedstrijden spelen. Nu is het weer goed en zijn de velden groen. De voorbereiding na de winterstop, dat is wat anders, Daar zie ik altijd wel tegen op. Die kou hè.”

Intezar is een echte liefhebber. ,,Voetbal is voor mij een uitlaatklep naast een werkweek van 40 uur. Ik hoop op een seizoen dat we echt kunnen meedoen bovenin. Dat was de laatste seizoenen noodgedwongen wel anders.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal