RKTVC-voorzitter Henk Driessen huldigt Maarten Klaare met bloemen en een beeldje.
Volledig scherm
RKTVC-voorzitter Henk Driessen huldigt Maarten Klaare met bloemen en een beeldje. © RKTVC/ Gerard de Leeuw

Het hoeft niet mooi voor Maarten Klaare

,,Mijn mooiste doelpunt? Weet ik niet meer. Ik maak liever twéé lelijke dan één mooi doelpunt.” Met die instelling kwam aanvaller Maarten Klaare bij zijn club RKTVC al tot honderd treffers. En dat terwijl de 25-jarige aanvaller ook nog twee jaar bij stadsgenoot Theole speelde. Zondag voor de wedstrijd tegen NLC'03 werd hij gehuldigd.

Zijn belangrijkste treffer herinnert hij zich wel. ,,Dat was in mijn eerste jaar bij de senioren. In de beslissingswedstrijd, uit bij Ophemert. In de blessuretijd maakte ik de winnende en bleven we in de vierde klasse.”

In zijn eerste periode bij RKTVC kwam hij tot een kwart van zijn productie. In de laatste drie seizoenen maakte hij er ongeveer 75. Nummer honderd was een strafschop, vorige week bij Cito. ,,Veel hadden we er niet aan, want in de blessuretijd verloren we nog met 2-1.”

De spits kon zondag tegen NLC geen treffer aan zijn totaal toevoegen – hij raakte amper een bal - en werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Dat overkomt hem niet vaak, hij baalde dan ook zichtbaar. ,,Ik ben nog altijd heel fanatiek en ga ervoor. Het was niet mijn wedstrijd. Eerlijk gezegd vind ik het niet echt verkeerd dat ik me erger als ik eruit moet. Maar natuurlijk behoor ik me te gedragen.”

Amateurvoetbal