Volledig scherm
FC Lienden-speler Jop van Steen (rechts) komt te laat in de wedstrijd tegen Kozakken Boys. © Marcel van Dorst

Jop van Steen: 'het liefst maak ik Achilles'29 dik in'

LIENDEN - Net voordat de donkerste wolken boven Groesbeek verschenen, vertrok Jop van Steen bij Achilles’29. 

Na 137 optredens voor de zwart-witten in de Jupiler League hield de middenvelder het voor gezien en trok hij zijn conclusies; FC Lienden werd zijn nieuwe onderkomen.

Zaterdag  komt zijn inmiddels failliete, voormalig werkgever naar De Abdijhof en staat Van Steen tegenover de ploeg waar hij sportief ‘toch wel mooie tijden’ kende. 

Anticlimax

,,Ik heb vier seizoenen met plezier bij Achilles’29 gevoetbald; in volle stadions spelen, soms tegen jongens die nu international zijn. Het eindigde met een anticlimax. Al was die degradatie van vorig seizoen aan onszelf te wijten, niet aan de puntenaftrek die wij op het laatste moment nog kregen. Voor de winterstop pakten we te weinig punten’’, kijkt Van Steen terug.

Problemen of niet, met FC Lienden moet Van Steen zich klaarstomen voor de wedstrijd van zaterdagmiddag. 

Vier keer verlies

,,Los van met welk team Achilles komt opdagen, moeten wij er voor de volle honderd procent voor gaan. Wij hebben vier keer op rij verloren. We moeten hoe dan ook winnen. Het liefst maak ik Achilles’29 dik in’’, is de sportman gemotiveerd.

Van Steen hoopt wel dat het goed afloopt in Groesbeek. ,,Ik hoop echt dat ze het op de rit krijgen. Een situatie als de huidige gun ik de club niet.’’

FC Lienden-Achilles’29 (zaterdag 15.30 uur, De Abdijhof, Lienden). FC Lienden, geblesseerd: Jesse van Baal (enkel).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal