Kansloze middag voor FC Lienden in Rijnsburg

FC Lienden kwam tegen Rijnsburgse Boys dramatisch voor de dag. De ploeg van trainer Hans van de Haar ging met 6-0 onderuit. Maar door het verlies van Barendrecht (2-1 bij GVVV) degradeert FC Lienden in elk geval niet rechtsreeks.

Nadat Salim Mansouri na tien minuten de bal op de lat had geschoten namens FC Lienden, was het Rijnsburgse Boys dat bepaalde wat er gebeurde.

Na een half uur voetballen was het al 3-0 voor de thuisploeg. Twee keer Joël Tillema en één keer Furhgill Zeldenrust zorgden voor de ruime Rijnsburgse voorsprong.

,,Dat gebeurt wel vaker bij ons. Na één tegengoal geven we de daarop volgende doelpunten heel makkelijk wel", merkte Van de Haar op.

Kapot geschaamd

Zijn ploeg kreeg in de tweede helft nog eens drie doelpunten te verwerken. Tillema zorgde voor de 4-0 en 6-0 en tussendoor pikte ook Roderick Gielisse zijn doelpuntje mee.

,, De manier waarop wij deze wedstrijd verloren, sloeg nergens op. Ik heb me kapot geschaamd”, was Van de Haar duidelijk. ,,Als het hier 10-0 wordt, mogen we daar ook niets over zeggen.”

Enige positieve

En toch kon FC Lienden - ondanks de kansloze middag in Rijnsburg - opgelucht adem halen. Barendrecht verloor namelijk met 2-1 van GVVV, waardoor de hekkensluiter rechtstreeks degradeert.

FC Lienden gaat samen met VVSB de nacompetitie in. ,,Dat is echt het enige positieve aan vandaag", aldus Van de Haar.

FC Lienden staat nu één punt achter VVSB dat met 2-0 van Jong Almere City won. Blijft FC Lienden onder VVSB staan, dan speelt het tegen een periodekampioen uit de derde divisie zondag.

Klimmen de Liendenaren nog over VVSB heen, dan stuit de ploeg op een periodekampioen uit de derde divisie zaterdag. VVSB-FC Lienden is de laatste wedstrijd.

Volledig scherm
Rafael Uiterloo namens FC Lienden in duel met Masies Artien van Rijnsburgse Boys. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal