Wimilio Vink en Serhat Koc vieren de 1-0 van de middenvelder.
Volledig scherm
Wimilio Vink en Serhat Koc vieren de 1-0 van de middenvelder. © Raphael Drent

Koç opnieuw belangrijk voor winnend TEC

TIEL - TEC heeft geen fout gemaakt op de eerste speeldag in de derde divisie zondag. De Tielse ploeg won op eigen veld met 3-1 van Dongen, dat vorig jaar nog als vierde eindigde in de derde divisie.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en stond na een kwartier voetballen al met 2-0 voor. Na tien minuten stond Wimilio Vink aan het einde van een mooie aanval en drie minuten later profiteerde Serhat Koç van gestuntel in de defensie van Dongen: 2-0.

Het leek een makkelijke middag te worden voor TEC, maar in de 21ste minuut deed Dongen iets terug. Miscommunicatie tussen doelman David Felipe Vasquez en Gianluca Maria zorgde ervoor dat Remon Koenen Dongen terug in de wedstrijd kon schieten: 2-1.

In de tweede helft ging Dongen op zoek naar de gelijkmaker en duwde het TEC achteruit. Echte kansen waren er niet voor de bezoekers uit Noord-Brabant. En net op het moment dat TEC er eventjes niet meer aan te pas kwam, ging de bal op de stip in Tiels voordeel. Koç schoot richting doel maar verdediger Giovanni Henskens stopte de bal met zijn hand; rood en een strafschop. Koç tekende voor de 3-1.

De thuisploeg voetbalde de wedstrijd vervolgens rustig uit. De grootste kans was er nog voor Ewout Gouw, maar zijn volley werd net over getikt door doelman Wessel Sprangers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal