Volledig scherm
Kaj Tejan van Kozakken Boys in duel met Rodny Hofman. © BSR Agency

Kozakken Boys klaart klus in Tiel al in eerste helft

TIEL - Na twee gelijke spelen op rij ging TEC tegen Kozakken Boys voor de tiende keer dit seizoen onderuit. Op het natte veld op sportpark De Lok waren de bezoekers uit Werkendam met 0-2 te sterk voor de ploeg van trainer Arjan van der Laan.

Al na dertig seconden keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk, randje zestien, werd binnen geschoten achter doelman Jan Schimmel: 0-1.

Daarna was het vooral TEC dat de bal had, maar Kozakken Boys dat de kansen kreeg. Vooral Kaj Tejan - verreweg de beste speler op het veld - had de bezoekers op een grotere voorsprong moeten schieten. Eerst redde Schimmel nog knap op een inzet van de spits en in de 23ste minuut belandde een vrije trap van Tejan op de paal.

Aan de andere kant kopte Nick Hak een voorzet van Matthijs van Gessel uit kansrijke positie over. Toch ging Kozakken Boys met een comfortabele voorsprong de rust in. Want drie minuten voor de pauze knalde Tejan nu wél knap raak: 0-2.

In de tweede helft kon Kozakken Boys achterover leunen en hopen op een uitbraak. Die kwam er na een uur voetballen, maar drie Kozakken speelden de kans niet goed uit waardoor het 0-2 bleef. TEC kreeg het aan de andere kant maar niet voor elkaar om gevaarlijk te worden en er nog een spannende wedstrijd van te maken. Verder dan een bal op de paal van invaller Massimo Fonseca Hoogerwerf - in de 89ste minuut - kwam TEC niet. 

Amateurvoetbal