Volledig scherm
Archieffoto ANP © ANP

Kozakken Boys voor TEC een maatje te groot

TIEL - Kozakken Boys was voor TEC een maatje te groot. De Tielse tweede divisionist ging met 0-2 ten onder tegen de Werkendammers die al jarenlang de top van het zaterdagvoetbal beheersen.

Na een eerste kwartier met van beide kanten lange ballen was de eerste kans voor TEC. Bart Westerlaken paste op Wimilio Vink, die het zijnet raakte. Daarna namen de bezoekers de wedstrijd in handen. Delano Gwaeron Stout zag zijn knal net over de kruising zeilen. Een schot van Everton Pires Tavares werd aangeraakt en ging naast.

Voorsprong
Na ruim een half uur kwam Kozakken Boys op voorsprong. Routinier Berry Powel gaf een slim zetje aan Sven van Ingen. Arbiter Van der Burg liet doorspelen en Ahmad Mendes Moreira rondde af: 0-1. Drie minuten later leek de wedstrijd gespeeld. Linksback Sanny Monteiro kreeg alle ruimte om op te komen. Kay Huijgens probeerde op snelheid nog te herstellen, maar deed dat binnen het strafschopgebied. Van der Burg legde de bal op de stip en gaf Huijgens geel. Berry Powel schoot de bal laag in, maar doelman Sebastiaan van der Sman pakte de inzet.

Na rust
Met Kurtley de Windt voor Westerlaken probeerde TEC na rust meer aanvallend te spelen. De opzet mislukte. Vooral omdat van achteruit de dekking slecht werd uitgevoerd. Ook bracht de Windt opnieuw niet wat op dit niveau verwacht mag worden. In die fase had Stout de wedstrijd voor Kozakken Boys moeten beslissen. Na een doorgeschoten bal schoot de speler wild over, een minuut later kwam hij vrij voor Van der Sman maar produceerde een rollertje en vervolgens ging zijn inzet opnieuw hoog over.

Treffer
Na een ruim uur beslisten de bezoekers de wedstrijd alsnog. Van der Sman kwam uit zijn doel en miste de bal half. Deze werd door Kozakken Boys voor het doel gebracht waar Railey Ignacio de bal kon inkoppen: 0-2. Voor TEC was Brian Peters al in het veld gekomen voor Huijgens. Na de tweede treffer kwam Mo Nouri voor Jip Bartels. Peters liet zich in dat halve uur op rechts meerdere malen positief zien. Hij maakte het Monteiro lastig. Dat kon niet gezegd worden over de linkervleugel waar Nouri en de Windt het lieten afweten.

Kans
De beste kans voor TEC was voor Peters. Hij schoot via de grond een door Randel Shakizon teruggekopte bal in. Het schot ging centimeters naast.

Amateurvoetbal