Volledig scherm
Archieffoto KV Wageningen. © Herman Stöver

KV Wageningen maakt zich nog geen zorgen

WAGENINGEN - De korfballers van KV Wageningen kregen de kans zich veilig te spelen, maar de bevrijdende twee punten bleven uit tegen Groen Geel: 17-21. Volgens Noa Kapteyn (19) zijn er geen zorgen in Wageningen.

Het verschil met HKV/Ons Eibernest en Nic. bedraagt vier en vijf punten, terwijl de competitie nog drie duels duurt. Grote paniek dus, maar de hoofdklasser wil de minimaal zesde plaats zo snel mogelijk zeker hebben. Daar hielp de wedstrijd tegen Groen Geel niet bij. ,,Het was niet heel goed’’, beaamde Kapteyn.

Het begin was voor de gasten uit Wormer. Na 2-6 kwam Wageningen beter in het spel. Bij 8-8 trok de ploeg van coach Erik van Brenk de stand gelijk. Na de 10-12 ruststand was het stuivertje wisselen en bij het ingaan van het laatste kwartier stond het 16-16. Ondanks de gelijke stand ontbrak het volgens Kapteyn aan goed samenspel. ,,Verkeerde schoten. Het onderlinge overleg was niet goed.’’

De slotfase begon met 16-17 voor Groen Geel. Jasper Broenink kon de stand gelijk trekken met een strafworp. Tumult langs de lijn - Groen Geel wilde wisselen - verstoorde de aanvoerder, die miste. Groen Geel, dat in de zaal de play-offs richting Korfballeague haalde, strafte het buitenkansje af.

Na de 16-18 vergrootten de gasten het verschil tot vier. Wageningen rechtte de rug niet nog een keer. Door de nederlaag blijft Wageningen op zeven punten steken. In de resterende duels met koploper Tempo, hekkensluiter Nic. en runner-up Avanti heeft Wageningen twee punten nodig.

,,Nic. moeten wij kunnen hebben. Duels met Tempo en Avanti worden lastiger’’,zei Kapteyn.

Na vijftien jaar in Wageningen verkast ze naar collega-hoofdklasser Oost-Arnhem. ,,Daar vind ik meer zekerheid. Ik begon in het tweede. Door een blessure (Klae Dekens, MD) speel ik nu in Wageningen 1, maar ik ben geen vaste waarde.’’

Dekens keert terug. Verder staat jeugdinternational Eline van Veldhuisen te popelen en komen Nena Ellermeijer (Unitas) en Michelle van den Tempel (Dalto). ,,Ik wacht niet op volgend jaar en kies voor mezelf.’’

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 5, Jasper Broenink 4, Wouter ter Maten 3, Milko van Golberdinge 2, Eline van Veldhuisen 2 en Iris Ilekhomon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal