Volledig scherm
TEC-speler Obi Onyeike zet Tim de Rijk van VVSB de voet dwars. © Dennis Wielders

'Man van glas' Obi Onyeike nu steunpilaar bij TEC

TIEL - Obi Onyeike was met een opeenstapeling van blessures anderhalf jaar lang 'de man van glas' bij TEC. Dit seizoen, met een smalle selectie, geldt de topfitte verdediger als steunpilaar.

 ,,Het was vooral mentaal erg lastig die eerste periode. Was je net genezen en speelde je lekker mee, dan volgde een volgend malheur,” kijkt Onyeike (25) terug op de eerste anderhalf jaar.

Blessuregevoelig

,,Fysiek sta ik er nu prima voor. Ik probeerde altijd al mijn lichaam optimaal te verzorgen, maar bleef blessuregevoelig. Ik hoop daar nu definitief mee af te hebben gerekend.”

De technische staf heeft Onyeike ook keihard nodig. ,,We hebben een smalle selectie en dat betekent voor de trainers vaak improviseren. Zo speelde ik al als rechter- en linkerverdediger, controlerend middenvelder en rechtermiddenvelder. Op zich maakt het me niet zo uit waar ik speel, al heb ik een voorkeur voor de rechterkant.”

Jong Sparta

Quote

Was je net genezen, volgde een volgend malheur

TEC rest voor de winterstop nog twee duels. Zaterdag bij Jong Sparta, de vrijdag daarop thuis tegen De Treffers. ,,Willen we niet met een slecht gevoel de winterstop in, dan moeten we beide keren winnen. We zullen alles op alles moeten zetten, enorm veel strijd leveren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal