Volledig scherm

MEC’07 verrast Beesd, Rhelico troeft RKTVC af

MAURIK - MEC’07 verraste met 3-2 Beesd en boekte de eerste zege in de vierde klasse F Zuid 1. Na een half uur schoot Luc van Elst een vrije trap via de binnenkant van de paal achter doelman Wesley van de Werken: 1-0. Na rust kwam Beesd opzetten. Jarno van de Water onderschepte een verkeerde uittrap, kapte een man uit en bediende invaller Robert van Gameren: 1-1.

Vijf minuten voor tijd werd Erik van Weelderen vastgehouden en hij mocht van elf meter aanleggen: 2-1. Beesd drukte, maar uit een counter tekende Van Weelderen voor de 3-1. Op slag van tijd zette Jasper Gremie voor en maakte Van Gameren zijn tweede voor Beesd: 3-2.

Het nog puntloze RKTVC verloor in Tiel met 0-3 van Rhelico uit Rumpt, dat binnen een halve minuut op 0-1 stond. Invaller-doelman Mike van Zuilen loste een afstandsschot van Erik Staarink en Olof Schiltmans rondde af. Willem Verweij kreeg een dieptepass en maakte er 0-2 van.

RKTVC kreeg een kwartier voor tijd een strafschop, na hands van Staarink. De 15-jarige B-junior Nick van de Hurk werd de held van Rhelico, door de inzet van Harvey Chikido uit de hoek te duiken.

Vijf minuten voor tijd stuurde Kylian Heemskerk Sjoerd Dragstra diep, die Jan Bassa aanspeelde: 0-3.

Amateurvoetbal