Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Wadenoijen en Ophemert. © William Hoogteyling

Ophemert knokt zich voorbij Wadenoijen

WADENOIJEN - Ophemert heeft zich in een winderige derby tegen Wadenoijen gerevancheerd voor de nederlaag tegen DSS’14, de ploeg van André Verbeek won met 2-3.

Lang zag het er niet naar uit dat Ophemert zou winnen. Wadenoijen stond bij rust met 2-0 voor. Eindelijk leek een driepunter in de maak voor thuisploeg. Alsnog trok het team van Addie Kusters aan het kortste eind.

De Ophemertse doelpunten werden gescoord door tweemaal Kevin de Haan en Ole Marcus. Wadenoijen was op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Pim Schinkelshoek en een treffer van Berto Boudewijn. Aan het einde van de wedstrijd werd de sfeer nog even grimmig, beide teams eindigden met tien man.

BZS sloot de wedstrijd tegen achtervolger OKSV winnend af: 4-1. Na een 3-0 ruststand, werd in de 65e minuut de wedstrijd definitief beslist. Pas kort voor tijd deed de tegenstander iets terug. De doelpunten kwamen van Niek van Ewijk, Jaffar Ahmidout (2x) en Tom Beenen.

Amelink was bijzonder te spreken over Ahmidout. ,,Hij was vandaag niet te stoppen.” Mooie bijkomstigheid voor BZS is dat concurrent Hedel zich dit weekend heeft laten verrassen door Deso.

DSS’14 kon geen vervolg geven aan de winst op Ophemert vorige week. In Maren-Kessel bleef de ploeg van trainer Klaas Bieze steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

SCZ kwam niet in actie, het terrein aan de Uiterdijk in Zoelen was niet goed genoeg waardoor het duel tegen MOSA’14 werd afgelast. 

Amateurvoetbal