Ophemert op archiefbeeld.
Volledig scherm
Ophemert op archiefbeeld. © William Hoogteyling

Ophemert triomfeert in derby met SCZ

ZOELEN - Ophemert won de derby bij SCZ in Zoelen met 3-2. In de laatste seconden schoot Kevin de Haan het winnende doelpunt binnen, nadat Martin van de Water en Bas Stap eerder scoorden voor Ophemert. 

Dat SCZ in de laatste fase van een wedstrijd de punten weleens uit handen geeft, bleek ook in het bekertoernooi. SCZ-trainer Roland van Valburg wijst geen hoofdschuldige voor het puntverlies aan, maar hekelt de rol van de scheidsrechter.

,,Er werden vandaag drie doelpunten afgekeurd zonder dat de grensrechter zijn vlag omhoog deed. Wat we ook deden, we konden niet winnen. We kunnen de KNVB gaan schrijven maar daar schieten we niks mee op. Je kan er niks aan doen en dat is het vervelende aan alles. Ik vraag me af of de scheidsrechter in het verleden iets negatiefs met SCZ heeft ervaren. Maar Ophemert deed het goed vandaag.’’ Menno Beerens en Hashmat Jack zorgden voor de Zoelense treffers.

DSS’14 is de competitie begonnen met een 2-0 nederlaag. Het Ravenstijnse OKSV wist tweemaal het net te vinden. Volgende week speelt DSS tegen koploper VV Hedel.

BZS-trainer Niek Amelink kon zich geen betere start van de competitie voorstellen. Zijn ploeg won met 1-0 van SBV. ,,Er speelden vandaag twee goede en gelijkwaardige ploegen. Het was een echte wedstrijd met kansen over en weer. Wij waren de gelukkigste vandaag.’’ Het doelpunt kwam op naam van Jaffar Ahmidout, die tien minuten voor het einde van de wedstrijd een vrije trap binnenschoot.

Voor Wadenoijen startte de competitie met een 2-2 gelijkspel bij Maaskantse Boys. Het elftal van Addie Kusters leek kort voor het laatste fluitsignaal aan het langste eind te trekken, maar de scheidsrechter stak daar een stokje voor. ,,Dit is zuur want in mijn ogen was het een zuiver doelpunt.’’

Wadenoijen vergat zichzelf te belonen. ,,Het eerste kwartier waren we duidelijk de betere partij. Na de 1-0 kregen we een grote kans op de tweede treffer, maar in de tegenaanval werd het 1-1. Toen waren we het even kwijt.’’ Kevin Donne en Brandon Molle scoorden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal