Volledig scherm
SCR (met blauwe shirts) in actie tegen GVV. © Foto Raphael Drent

Ploegen in vorm treffen elkaar

RIJSWIJK De derby tussen SCR en MEC’07 is er een tussen twee teams in vorm. SCR is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en MEC’07 dat pas in oktober zijn eerste punt haalde (op eigen veld 1-1 tegen SCR), verloor sindsdien ook niet meer. De Mauriks/Eck en Wielse fusieclub is op de ranglijst Buren en Ulysses voorbij gegaan.

SCR staat derde in de vierde klasse E Zuid 1 zondag. ,,En we staan bovenaan in de tweede periode”, voegt SCR-doelman Wesley Broekhuizen toe. ,,Als we een periode pakken, is dat voor SCR een geweldige prestatie. We kunnen, ook als we geen goede wedstrijd afleveren, op resultaat spelen. Zoals zondag bij Jan van Arckel. Die ploeg was beter, maar het werd 3-3.”

Aan een periodetitel is SCR nog niet toe. ,,Maar we hebben dankzij een goede serie de laatste plaats verlaten”, zegt trainer Gert van Esterik. ,,Voor ons kwam de winterstop eigenlijk te vroeg.” De onderbreking bleek geen gevolgen te hebben. MEC’07 kwam dit jaar slechts een keer in actie. Met succes. Bij GVV in Geldermalsen werd met 0-3 gewonnen. ,,Tegen SCR willen we onze mooie serie verlengen.”

Amateurvoetbal