Volledig scherm
FC Lienden-speler Nick Hak (rechts) wordt in de gaten gehouden door De Treffers-verdediger Pim Balkestein. © Proshots

Rechtsback Jermo Wilsterman kopt raak als een echte spits

LIENDEN - FC Lienden hield een punt over aan thuiswedstrijd tegen De Treffers: 1-1. De Betuwse gelijkmaker van Jermo Wilsterman kwam niet zomaar uit de lucht vallen.

Na de in de eerste helft opgelopen achterstand tegen de Groesbekers, zocht trainer Hans van de Haar met zijn ploeg in het tweede bedrijf met andere wapens de weg naar het vijandelijke doel.

,,Al snel in de tweede helft zijn we va-banque gaan spelen. Daar trainen we ook veel op, verschillende scenario’s. Elf tegen tien bijvoorbeeld, of met onze sterke verdediger Shuremy Felomina in de spits. Dat laatste deden we nu vanaf minuut zeventig’’, legde Van de Haar uit. 

En binnen een minuut lag de bal er al in. Jawad Bellahsan gaf een afgemeten voorzet op Wilsterman. De rechtsback kopte de bal als een volleerd spits binnen: 1-1. ,,Wat ik in het strafschopgebied van de tegenstander deed? Een doelpunt proberen te maken.''

Gevaar

De hele voorbereiding probeerde Wilsterman al om vaker in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. ,, Om gevaar te stichten. Zeker in zulke situaties. Jawad gaf goed voor, de bal vloog over een verdediger en ik knikte de bal via de grond in het doel’’, vertelde de doelpuntenmaker .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal