RKTVC op archiefbeeld.
Volledig scherm
RKTVC op archiefbeeld. © Foto Raphael Drent

RKTVC raakt koppositie kwijt na nieuwe zeperd

TIEL - RKTVC is voorlopig koploper af. De Tielse ploeg liep, na de 0-1 nederlaag tegen SCR voor de winterstop, bij Cito de tweede zeperd op rij op: 2-1.

,,Het ontbrak bij ons aan de juiste instelling”, oordeelde spits Maarten Klaare. ,,Misschien was het ook wel onderschatting. Maar het veld was ook dramatisch slecht. Daardoor miste ik zelf een grote kans. De bal kwam tegen mijn scheenbeen en ging meters naast.” ,,En toen ik alleen op de doelman afging en hem passeerde, werd ik neergelegd. Slechts geel, terwijl het toch een scoringskans was.” Klaare benutte wel de strafschop: 0-1. In de 47ste minuut van de eerste helft stapelde de Tielse verdediging fout op fout en werd doelman Pascal Hol met een stiftje geklopt: 1-1.

Klaare: ,,De arbiter onderbrak drie keer tien minuten de wedstrijd. Een keer voor rust. Terwijl het in het veld onderling prima verliep. We moesten er allemaal wel om lachen. We waren pas om vijf uur klaar, toen het al donker werd.” Na een uur kwam de niet geheel fitte Francis Nijhof erin, ook hij kon het verschil niet maken. Doelman Hol stopte met een reflex twee kopballen van drie meter afstand. In blessuretijd gleed Hol weg bij een lange bal en maakte Cito 2-1.

SCR won de derby tegen Teisterbanders met 1-0. Matchwinnaar werd Charles van Oort, die als bankzitter begon. ,,Hij was op skivakantie geweest, maar verving na twintig minuten de geblesseerde Twan Regtien”, meldde SCR-elftalleider Remco Hol.

,,In de tweede helft zetten we meer druk en kregen we goede kansen”, zag trainer Andries van Mourik (Teisterbanders). ,,Maar wij schoten van vijf meter afstand tegen de doelman. Dan kun je niet winnen.” ,,De slotfase was merkwaardig. We pompten de bal het strafschopgebied in. Daar sloeg een speler (Dennis Veldhuizen, WV) hem met twee handen weg. Er zou ook geduwd zijn. Het was óf een strafschop voor ons óf een vrije trap voor SCR. Maar de arbiter, die toch al twijfelachtig leidde, besloot de wedstrijd af te fluiten.”, aldus Van Mourik. 

Buren kreeg na het duel tegen Maliskamp wel complimenten, maar geen punt. De nummer laatst verloor na een 0-2 ruststand, met 1-2 van de bezoekers uit Den Bosch. Maliskamp is de nummer vier van de ranglijst.

,,Het ging een half uur gelijk op”, keek Buren-trainer Hans van Gameren terug op het duel. ,,Na een corner kreeg Joey van Essen de bal ongelukkig op zijn voet en hij passeerde onze doelman Aron van Mourik.” Kort voor rust kreeg een speler van Maliskamp na een klutsbal vrije doorgang. Doelman Van Mourik pakte wel de eerste inzet, maar werd in de rebound geklopt.

Buren toonde karakter. ,,We hebben keihard gewerkt en kregen kansen. Frank Stap schoot over en ook Kevin Vogelzang miste.” Pas twaalf minuten voor tijd kogelde Vogelzang de 1-2 binnen. Verder dan dat kwam Buren niet.

Amateurvoetbal