Volledig scherm
RKTVC op archiefbeeld. De Tielenaren wonnen in vierde klasse E Zuid 1 de topper van Alem. © Foto Raphael Drent

RKTVC wint topper van Alem

ALEM - Het nog ongeslagen RKTVC won de topper in de vierde klasse E Zuid 1 met 2-3 bij Alem. ,,We speelden voor rust goed en stonden binnen tien minuten met 2-0 voor”, keek speler Maarten Klaare terug. 

Mats Gennissen schoot van 25 meter raak en Dries Belaraj kopte een hoekschop binnen. Alem kreeg een strafschop na een forse tackle op de bal van Anass Meziani. Vijf minuten voor rust kopte Klaare zelf een voorzet van Bow Peters in: 1-3. Nog net voor de pauze werd het 2-3 na slordig verdedigen van Belaraj. Alem hanteerde na rust de lange trap. RKTVC hield stand.

Teisterbanders won gisteren verdiend met 1-3 bij Cito. In de rust stond de Avezaathse ploeg al met 1-2 voor. ,,Dit was een echte teamprestatie”, vertelde trainer Andries van Mourik. ,Binnen vijf minuten legde Pim Schelling af op Demian van Straten en hij schoot via de onderkant van de lat raak. Al snel kwam Cito langszij bij de bezoekers. Tien minuten voor rust maakte Sem Schuilenburg er 1-2 van. ,,Ook nadat Jan van Mourik voor 1-3 had gezorgd bleven wij de betere ploeg”, vond Van Mourik.

MEC’07 speelde bij Jan van Arckel met 2-2 gelijk en is van de laatste plaats af. ,,Best wel een goede ploeg”, keek trainer Gert van Esterik terug. ,,We verspeelden een 2-0 voorsprong.” Er werden drie strafschoppen gegeven en ook benut. Guido van Dijk schoot de eerste na tien minuten raak, waarna het kort na de hervatting door Dico Satter 0-2 werd. ,,Niets aan de hand tot een kwartier voor het eind. Toen kreeg de betere thuisclub de eerste strafschop en kort voor tijd de tweede.”

GVV won voor de vierde keer op rij. Nu klopte de ploeg Ulysses in Megen met 1-4. ,,Marcel van der Heijden maakte een hattrick”, meldde doelman Koen Duyx. ,,Binnen tien seconden scoorde hij de eerste.” Danny Hak kopte de 0-2 binnen voor de ploeg uit Geldermalsen. GVV liep uit naar 3-0, waarna Ulyssys een kwartier voor tijd de marge verkleinde: 1-3. Van der Heijden herstelde de verhoudingen door vanuit een vrije trap zijn derde treffer en bezorgde GVV de 1-4 zege.

Amateurvoetbal