Volledig scherm
SCR op archiefbeeld.

SCR ineens weer vierde na zege op Beesd

TIEL - SCR won met 4-1 van Beesd en staat, na het 2-2 gelijkspel van RKTVC tegen Alem, ineens weer op de vierde plaats in de vierde klasse E Zuid 1. Met nog een wedstrijd – bij GVV – voor de boeg lonkt de nacompetitie.

,,Wel een verdiende zege, maar Beesd had ook wel een aantal kansen”, keek interim-trainer Roderik Kieft terug. ,,Alleen wij sprongen er beter mee om.” Halverwege stond het al 3-0. SCR kreeg twee strafschoppen. Eerst kapte Twan Regtien een man uit, speelde op Denis Veldhuizen en die werd neergelegd. Veldhuizen benutte de strafschop zelf.

,,De 2-0 was een knappe individuele actie van Regtien”, keek Kieft terug. ,,Twan begon op de middenlijn aan een solo, speelde een man uit, deed dat nog eens en scoorde ook nog.” Toen Jeroen Veldhuizen werd neergelegd, eiste Milan de Vor de penalty op en benutte die ook: 3-0. Kort na rust miste Robert van der Laan op vijf meter voor het doel. Hij schoot naast. De Vor tekende met een afstandsschot in de kruising voor de 4-0 voordat verdediger Martijn Nab na een pass van Bo van Bremen de eer redde: 4-1.

Klassegenoot Teisterbanders deed het uitstekende bij Maliskamp, de achtervolger van DSC. Het werd 1-0 voor de kampioenskandidaat, die daarbij geweldig slofte, ,,Want wij speelden een prima wedstrijd”, keek trainer Andries van Mourik terug. ,,En er had meer ingezeten, want tien minuten voor tijd kreeg Teisterbanders bij de stand 1-0 een strafschop toen Sem Schuilenburg werd neergelegd. Onze vaste nemer Jan van Mourik was afwezig en Cees Arisse ging achter de bal staan. Helaas schoot hij hoog over”, aldus Van Mourik. ,,Desondanks ben ik tevreden met wat mijn ploeg heeft laten zien.” De 1-0 viel na een uur toen de bal bij de eerste paal werd verlengd en bij de tweede werd ingetikt.

Buren verloor met korfbalcijfers bij Jan van Arckel in Ammerzoden. Het werd 7-3, na een 3-3 ruststand. ,,Er stond duidelijk niets meer op het spel”, keek trainer Jack Cornelissen terug. ,,Binnen een minuut stonden we al met 1-0 achter. Buren speelde voor de rust goed mee en we bogen de achterstand om naar 1-2 door Kevin Vogelzang en Frank Stap.” Stap maakte ook de 2-3. Na rust was ieder schot op doel raak: 7-3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal