Volledig scherm
SCR-voorzitter Frank van Egmond © William Hoogteyling

SCR verder zonder eerste elftal

Spelers stoppen, vertrekken naar elders of gaan lager spelen. Het gevolg: na ISC in Ingen moet ook vierdeklasser SCR in het Betuwse Rijswijk het zonder eerste elftal stellen. ,,Of er moet een wonder gebeuren”, zegt voorzitter Frank van Egmond.

SCR heeft onder de (veertig tot vijftig) spelende leden een enquête uitgezet. Dat leverde de conclusie op dat het eerste elftal voor volgend seizoen geen haalbare kaart is. Van Egmond: ,,Er moeten zeker acht spelers bijkomen. Want om in de competitie mee te kunnen draaien heb je toch gauw achttien man nodig. Maar ik heb geen flauw idee waar die vandaan moeten komen. We gaan met het tweede en derde elftal door in de competitie.”

Van Egmond en zijn bestuur zijn aan het rekenen geslagen over de gevolgen. ,,De begroting gaat er compleet anders uitzien. Als we geen eerste elftal in de competitie hebben, sparen we geld uit. Geen trainer, geen masseur, minder reiskosten. Maar daar staat natuurlijk tegenover dat we minder inkomsten hebben: entreegeld, contributie. Dat het voor de rest dan duurder wordt, lijkt me een logisch gevolg. Hoe we dat allemaal in het vat gaan gieten, moeten we de komende tijd bekijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal