Volledig scherm
© Robin Hilberink

‘Sorry scheids, die kaart moet voor mij zijn’

ECHTELD - EMM-speler Niels Mauritz scoorde extra sportiviteitspunten in het duel dat zijn ploeg met 2-1 verloor van Echteld. Hij deed dat vreemd genoeg door rood te pakken. 

Die kaart - voor schelden - werd door scheidsrechter Van der Leek namelijk gegeven aan Echteld-speler Jamal Aamri.

Het was echter Mauritz die had gescholden nadat hij – al dan niet opzettelijk – de hand van Aamri in zijn gezicht zou hebben gekregen.

Mauritz vond de rode kaart voor zijn opponent al te gortig en biechtte bij de scheidsrechter op dat hij het scheldwoord had gebruikt. En werd voor zijn biecht beloond met rood. De kaart voor Aamri werd ingetrokken. De Echteld-speler scoorde bovendien het winnende doelpunt in de wedstrijd.

  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal