Volledig scherm
TEC speler Brian Peters viert zijn goal (0-1). © Pro Shots / Cor Lasker

TEC boekt verrassende overwinning

HARDENBERG - TEC boekte in Hardenberg in de Tweede Divisie een even belangrijke als verrassende overwinning. HHC werd met 0-3 verslagen.

HHC begon fel. Goed ingrijpen van Ibo Aliskan en Aki Takasawa voorkwam in de beginfase een treffer van Rob van der Leij en Jan Hooiveld. Daarna waren de kansen voor de bezoekers. Doelman Sander Dales redde uitstekend op een inzet van Matthijs van Gessel na een kwartier.

Kort daarop raakte de met Randel Shakison uitblinkende Wimilio Vink de paal. De beste kans was opnieuw voor Vink. Van Gessel zette hem vrij voor de doelman, die met de vingertoppen de lob onschadelijk maakte.

De 0-1 viel zes minuten voor rust. Van Gessel zette voor en Brian Peters, voor het eerst vanaf de eerste minuten in het elftal, kopte geheel vrijstaand raak.

Na rust controleerde TEC de wedstrijd, al drong HHC halverwege wel flink aan. TEC hield stand en besliste de wedstrijd in de slotminuten. Vink schoot laag diagonaal raak in de verre hoek: 0-2. Even later gunde hij invaller Kay Huijgens diens eerste doelpunt: 0-3. Vooral de vreugde over de tweede treffer was enorm.

Amateurvoetbal