Volledig scherm
Een Haagse verdediger verlengt de kopbal van Migiel Zeller in eigen doel: 1-0. © Raphael Drent

TEC bovenaan na simpele overwinning op Quick

TIEL - TEC heeft de koppositie in de derde divisie zondag weer terug. Op een zonovergoten sportpark De Lok won de formatie van trainer Frits van den Berk vrij eenvoudig van Quick uit Den Haag: 2-0.

Omdat Jong FC Volendam zaterdagavond punten verspeelde tegen Quick’20 (0-0), was de Volendamse voorsprong op TEC twee punten. Bij een zege in de inhaalwedstrijd tegen Quick zou TEC dus over Jong FC Volendam heen wippen, en dat gebeurde.

De thuisploeg had het eigenlijk geen moment lastig met ‘De Haantjes’ uit Den Haag. Al binnen vijf minuten had topscorer Serhat Koç de score kunnen openen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een Haagse verdediger. Even later leed Quick - niet voor het eerst - balverlies in de achterhoede en kon Nick Hak profiteren, maar de doelman bleek een sta-in-de-weg. Ook Wimilio Vink profiteerde na een kwartier voetballen niet van het zoveelste balverlies bij de bezoekers; zijn stift belandde op de lat. 

Na een half uur was het wél raak. Uit een corner van Matthijs van Gessel kopte Migiel Zeller in. Zijn inzet werd via een Haags hoofd verlengd en belandde in het doel: 1-0.

In de tweede helft startte TEC was slordig. Het leverde Quick een kans op, maar doelman Sebastiaan van der Sman redde fraai. Toen de thuisploeg eenmaal weer bij de les was, had het de touwtjes in handen en speelde het bij vlagen met de bezoekers. Met name Robby Holder dolde zijn directe tegenstander flink. Nadat Emre Gürcüoglu de lat had geraakt (verdwaalde voorzet) was het Koç die na een uur spelen de 2-0 maakte. Hij werd diep gestuurd door Wimilio Vink en werkte de bal behendig over de doelman uit Den Haag heen.

De voorsprong van TEC op Jong FC Volendam is één punt. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal